Saturday, July 4, 2009

Palin isi da demisia

In ajun de 4 iulie, Sarah Palin si-a anuntat demisia ca si guvernator al Alaskai intr-o declaratie intortocheata si ilogica, cum ii sta in fire, de altfel. Nu a avut un raspuns bine formulat la intrebarea De ce?, ci a inceput sa spuna ca vrea sa aduca schimbare in Alaska, dar nu din pozitia de putere cum ar fi cea de guvernator. Nu se stie din ce pozitie, insa.

Comentatorii politici au inaintat ipoteza conform careia asta ar fi prima miscare electorala pentru alegerile din 2012. Conform unora, Sarah Palin, o vedeta prea mare pt indepartata Alaska, vrea sa isi intareasca baza in Partidul Republican si sa stranga bani pentru campanie. Si totusi, o demisie inainte de terminarea mandatului de guvernator nu este un atu in CV-ul unui candidat prezidential. Daca intr-adevar va candida, in mod sigur va fi criticata pentru ca si-a dat demisia atat de devreme.

Dupa scandalul romantic al lui Mark Sanford si acum demisia lui Palin in ajun de 4 iulie, s-ar parea ca Partidul Republican nu intra tocmai in forta in sarbatorirea zilei independentei. Daca o va tine in scandaluri de genul asta pana la urmatoarele alegeri, rezultatul nu va fi dificil de prevazut.

No comments:

Post a Comment